Blogs & Links

Topsport Coaching

Topsport is het beoefenen van sport op het hoogste (mondiale) niveau. Het is gericht op winnen, puur prestatiegericht en het maximale uit jezelf halen.

Topsport kan zowel professioneel/beroepsmatig als amateuristisch worden beoefend. Het blijkt in de praktijk dat een topsporter, 20-30 uren per week bezig is met zijn/haar sport om op het hoogste niveau te kunnen presteren, het is zijn/haar belangrijkste en grootste (wekelijkse) tijdsbesteding en levensdoel.

Topsport is een leefstijl, die op een high performance cultuur is gericht, om maximaal te kunnen presteren.
Topsport is erop gericht om je plafond op een dermate hoogte te leggen, dat het voor de concurrentie niet bereikbaar is, waardoor je wint. Deze manier van topsport bedrijven, waarin je je grenzen verlegd, wordt als een sympathiekere manier van winnen gezien. Het komt beter over, dan continu bezig te zijn om je tegenstanders te verslaan of erger, om die in de pan te hakken of te vernederen.

Topsport is een concrete meetbare manier om te kunnen laten zien waartoe de mens lichamelijk en geestelijk (mentaal) in staat is. Kampioen worden met het breken van wereldrecords betekent; “De beste aller tijden te zijn”.