Missie

De beroemdheid onder de beroemdheden, Nelson Mandela: A solid unit of "Body-Mind-Soul-Spirit”
Nelson Mandela, de held der helden.                                             A solid unit of “Body-Mind-Soul-Spirit”

Individuen en teams tot solide eenheden te ontwikkelen, een solide eenheid van “Body-Mind-Soul-Spirit”.                                                                             Reep heeft dit principe in de coaching vanaf 1997 ontwikkeld en toegepast, hij begon in 1972 en zijn pad verliep als volgt; van Fysiotherapie (Body), naar Psychologie (Mind) en naar “Soul-Spirit” (Religie en Spiritueel),

De grondgedachten van deze coaching methode zijn:
• De Body staat onder appèl van de Mind (het lichaam voert uit wat de Mind haar opdraagt).
• Het lichaam vormt zich naar de functie (functionele aanpassing)
• Psychologische hersenfunctiemodellen dekken de grootte van onze Geest niet, hiermee doen we onze totale psyche te kort.
• Naast de “Body-Mind” is de mens ook een “Soul-Spirit” wezen.

Uit de bovenstaande beeldschets vloeit voort dat prestatie-/mentaal coachen een totaal persoonlijk ontwikkelings- en wordingsproces is.

Om het spirituele aspect, dat ook een filosofische (ontologische) entiteit heeft, heeft Reep het een essentiële plaats gegeven naast de reeds bestaande psychologische methodologie.

Het concrete denken, met haar voor- en nadelen, wordt maatschappelijk superieur gesteld aan het abstracte denken. Het is de trend om het onzichtbare, zichtbaar en meetbaar te maken, hetgeen (nog) niet mogelijk is voor het abstracte of spirituele, dan bestaat het niet. Gedurende mijn jarenlange, extensieve, praktijkvoering heb ik het bestaan, de invloed en het effect ervan mogen ervaren en propageer ik dit deel van onze psyche niet links te laten liggen maar het te gebruiken, het toe te passen!