Biografie

Professies: fysiotherapeut, M.A. in psychology (USA), mental/prestatie coach voor topsport en bedrijfsleven.

Specialisatie: high performance coaching in sport and business.

Loopbaan: fysiotherapiepraktijken in Nederland, Duitsland en Australië. Fysiotherapie, psychologie, performance (prestatie) coaching, in aanloop: Olympische Spelen Sydney (2000), Athene (2004), e.a. In 2004 Nederlands voetbalelftal (KNVB) onder Marco van Basten. Sinds 2006 ook coaching artiesten en bedrijfsleven.

Filosofie: belangrijk is om de manier van denken, de primaire intenties en overtuigingen van mensen vast te stellen, die bepalen in welke mate passie en geloof aanwezig zijn om de gestelde doelen te realiseren.

Visie: Het gaat in feite om hersenprogrammering, een fijn en (detail) gevoelig proces, waarin iedere vorm van “ruis” in de processen fnuikend kan uitwerken. Vrij van storende, remmende of blokkerende innerlijke processen, door vernieuwend denken en het nieuwe eigen te maken.

Overtuigingen: 

1. Mentale problemen oplossen door persoonlijke ontwikkeling, door (vernieuwend) denken, eerlijk te zijn tegenover jezelf en je vertrouwensmensen. 

2. Verschillende leiderschapsstijlen zijn nodig, om je aan te kunnen passen aan andere omstandigheden en maatwerk te kunnen leveren.

3. Om doelen te verwerkelijken moet je eerst alle middelen en mogelijkheden die je ter beschikking hebt inventariseren. De ontbrekende aspecten moet je in jezelf ontwikkelen of binnenhalen.